söndag 3 oktober 2010
Trattkantarellsoppa och chevrétoast
Idag åkte jag ut till Vallentuna för att gå ut i skogen med mamma och mormor. Perfekt väder för en svamputflykt, soligt, friskt och inte kallt alls. Vi var ute i ett par timmar, och hittade en hel del: kantareller, trattkantareller och några andra sorter jag inte minns namnet på men som mormor menade var väldigt goda. Nu har jag köksbordet fullt av svamp på tork, tänkte bl.a. göra svamppaj imorgon. Är så härlig känsla att laga mat av någonting man själv plockat i skogen, naturens skafferi! :)Ikväll blev det alltså trattkantarellsoppa med bland annat schalottenlök, vitlök, vispgrädde, grönsaksbuljongtärning, vitvinsvinäger, vitt matlagningsvin och gräslök. Det blev gott, men inte så krämigt som jag hade hoppats på. Jag ska testa något annat recept nästa gång. Till förrätt lagade jag en klassiker, chevrétoast. Bredde på pressad vitlök på formbröd, och stekte sedan brödet hastigt i smör. Sedan skivor av tomat på brödet, sedan basilikablad, och till sist en stor skiva getost. In i ugn tills osten smält. Galet gott helt enkelt!
Etiketter:
middag,
vardag,
vegetarisk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar