torsdag 14 oktober 2010

Dinkelköttbullar med potatismos och broccoli

När jag fyllde år förra året fick jag en härlig kokbok av några kompisar, Smaker från Saltå Kvarn - Maten Brödet Kakorna. I den finns ett recept på dinkelköttbullar som är väldigt goda, och det är ändå rätt lätt att göra trots att det är en del ingredienser. Dinkelflingor och lite öl blandas samman först i en separat bunke. 1 gul lök hackas fint och steks lätt.  I en annan bunke rör man ihop nötfärs, 1 ägg, lite hackad persilja, en pressad vitlöksklyfta, oregano och salt och peppar. Sist häller man på fling- och ölblandningen samt den stekta löken. När allt är blandat rullar man stora köttbullar, steker dem lätt och lagar dem färdigt i ugn. Idag serverade jag köttbullarna tillsammans med potatismos,  kokt broccoli och mormors hemgjorda lingonsylt. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar