Lasagne - en favorit! Och numera blir det allt oftare av den vegetariska sorten, så även idag - men nu testade jag en lite annorlunda variant. Hackade och fräste följande grönsaker i olivolja: gul och röd paprika, zucchini, gul lök och soltorkade tomater (men självklart kan man ha i vilka grönsaker man vill, nästa gång tänker jag ha i lite aubergine och svamp). Sedan på med passerade tomater, en grönsaksbuljongtärning, salt, peppar och timjan, lite sambal oelek och koka i typ 10 minuter. Medan det kokar tar man en bit cambozola och skär bort kanterna. Sedan mosar man ned osten och blandar med en burk Kesella och har på lite salt och peppar. När grönsaksröran är klar brer man ut en del i en ugnsfast form, sedan varvar man lasagneplattor med röran tills det tar slut (vi tog spenatvarianten för att få en grön lasagne). Till sist på med oströran och in i ugn ca 20 minuter. Resultatet = en väldigt god vegetarisk lasagne, gott med cambozola istället för en vanlig ostsås eller bechamel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar