söndag 3 oktober 2010

Terrenos Vinotek

Igår kväll var Philip och jag på vinbaren/restaurangen Terrenos Vinotek på Scheelegatan. Ett mysigt litet ställe med få bord, vi gick dit i hopp om att få plats och hamnade på änden av en bardisk. Romantiskt och mysigt i all sin enkelhet! Det speciella med vinoteket är att man köper ett plastkort laddat med en viss summa, sedan kan man prova en massa olika viner (smakprov/halvglas/helglas) efter vad man känner för - smart! Utöver att prova olika (röda) viner åt vi gott också. Innan maten kom fick vi otroligt gott surdegsbröd, som vi doppade i deras egen olivolja och salt; olivoljan smakade otroligt gott och en flaska sådan ska inhandlas när flaskan med olivolja från Sonoma Valley tagit slut, det är helt klart. Vi fick också en liten appetizer i form av grillad zucchini med tomatsalsa på. Till förrätt tog Philip en charkuteritallrik, med bland annat väldigt god prosciutto. Jag tog crostini med olika röror på; väldigt goda och lite annorlunda. Är faktiskt inte helt säker på exakt vad det var, men en hade vit sparris och pinjenötter i någon blandning, en var någon form av blomkålspuré med vitlök, en annan marinerade trattkantareller och den sista är jag osäker på... Till huvudrätt åt vi båda salviaspäckad kalvytterfilé med örtmajonnäs och sallad på valnötter och päron. Vi båda tyckte det var otroligt gott, jag inspirerades framförallt av det enkla tillbehöret valnötter och päron, det smakade fantastiskt till köttet. Allt som allt var det en mysig kväll med god mat, goda viner och mysig omgivning - dit går vi gärna igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar