söndag 28 november 2010

Nudelwok med räkor

Min avskedspresent från jobbet inspirerade mig, så ikväll blev det asiatiskt! Först vispade jag lätt ihop 2 ägg och stekte som en omelett, för att sedan låta den kallna. Sedan fräste jag räkor lite snabbt i olja, finhackad chili och pressad vitlök, och lade de sedan åt sidan medan jag lagade resten. Medan äggnudlar kokade strimlade jag en halv purjolök och lite vitkål och skivade ett par champinjoner tunt. Grönsakerna wokade jag sedan i olja. När nudlarna kokat klart hällde jag på dem i pannan, och smaksatte med salt, peppar, ostronsås, sesamolja och fisksås. Strax före servering lade jag i strimlad omelett och räkorna. Enkelt och snabbt att laga, men smakade gott! Nästa gång har jag nog i lite mer färska grönsaker, typ broccoli och blomkål, för att ge det hela lite extra smak och tuggmotstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar