lördag 13 november 2010

Egenkomponerad mezemix

Lite hopplock av goda grejer blev det idag, i grekisk/libanesisk anda. Gjorde först en traditionell grekisk sallad med tomater, gurka, rödlök, grön paprika och fetaost som jag smaksatte med oregano, olivolja och vinäger. Glömde köpa svarta oliver tyvärr, men det var gott ändå! Jag lagade även till vegetariska spenat- och fetaost piroger. Till dem blandade jag finhackad schalottenlök, smulad fetaost, spenat och ett ägg och smaksatte med lite salt och peppar. Använde sedan smördegsplattor som jag fyllde med blandningen, för att sedan pensla med ägg och strö vallmofrön på. Gratinerade i ugn ca 13 minuter tills de hade fin färg. Riktigt goda blev de! På bordet stod även ugnsbakade potatisar och stekt halloumi samt egengjord hummus. Hummusen gjorde jag enkelt genom att blanda följande med mixern: 1 burk kikärtor, 1 msk olivolja, 1 msk tahinipasta, 1 msk citronjuice, salt och peppar. Gott gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar