torsdag 11 november 2010
Italieninspirerad lax
Det är så underbart när man lagar till någon ny maträtt, och det blir sådär fantastiskt gott att man måste säga det högt flera gånger. Så var det ikväll, jag har hittat en ny favoriträtt! Blev lite inspirerad av ett recept jag fick i inkorgen idag, men som jag varierade lite efter eget tycke. Oavsett så var det enkelt och gick relativt fort att laga till. Började med att dela ett antal potatisar i bitar och lade i långpanna, på med lite olivolja och havssalt. Sedan in i ugn (225 grader) i 20 minuter. Efter 20 minuter lade jag på tärnade bitar av lax, salt och peppar och fortsatte laga i ugn ytterligare 10 minuter. Under tiden blandade jag strimlad soltorkad tomat med en skvätt olivolja och 1 pressad vitlöksklyfta. När maten i ugnen var klar hällde jag på tomatblandningen, lade på några nävar ruccola samt strödde på riven fetaost. Klart! Vilken smakupplevelse, passade otroligt bra ihop och var väldigt smakrikt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar