måndag 20 september 2010

Vegopaj med ädelost

Det finurliga med paj är att det är så lätt att bara ta det som finns i kylskåpet, det blir typ alltid gott oavsett. Kvällens paj blev vegetarisk. Jag gjorde först pajdegen, som jag sedan förgräddade en stund i ugn för att undvika en degig känsla. Sedan stekte jag broccoli, strimlad salladslök, paprika och kryddade med pressad vitlök och paprikapulver. I med det i pajskalet, och på med ädelost i bitar. I stanningen körde jag ägg och mjölk som vanligt, men med en tesked fransk senap blandad i för lite extra smak. På med lite riven lagrad prästost, och in i ugn. Det blev en riktigt god vegopaj! Till det serverade jag en grönsallad på ruccola, gurka och sockerärtor blandad i en vinägrett av Zeta Hallon balsamico, annorlunda men god smak som passade bra i sammanhanget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar