torsdag 9 september 2010

Currygryta med blomkål

Nu när hösten är här har jag börjat längta efter lite varma rätter som grytor, snarare än sallader och annat somrigt. Ikväll tog jag av det som fanns i kylskåpet, vilket resulterade i en superenkel men god cyrrygryta med blomkål tillsammans med stekt kyckling. Grytan kan egentligen ätas som den är (vegetarisk), men nu hade jag tagit ut kycklingfiléer ur frysen så jag lade till det i rätten.


Till grytan hade jag en gul lök, strimlad och stekt mjukt i olja. En matsked curry och en tesked gurkmeja ger grytan dess smak och färg. Sedan på med en burk krossade tomater samt en burk kokosmjölk. Sedan i med 1 blomkålshuvud, i mindre bitar. Låter det koka upp i ca 15 minuter tills blomkålen är kokt. I slutet ett par varv med salt- och pepparkvarn samt rör i en påse bladspenat. Färdigt! I det här fallet severade jag alltså rätten tillsammans med stekt kycklingsfilé. Man kan också äta grytan med ris eller bulgur, men denna gång åt vi den mer som en gryta/soppa. 

1 kommentar:

  1. Gött! Blomkål är lite underskattat, det är såå gott!

    SvaraRadera