söndag 26 september 2010

Italiensk buffé

Igår kväll ordnade jag en mindre 25-årsfest hemma hos oss, och valde att laga en italiensk buffé. Det kluriga med buffé är att laga rätt mängd mat. Jag var ganska orolig innan att maten inte skulle räcka till, men nu i efterhand kan jag säga att jag lagade alldeles för mycket. Jag och Philip kommer ha mat så det räcker hela veckan typ, tur att det var så gott!

På buffébordet stod följande:
Kyckling i marinad
Recept inspirerat från ICA Buffé. Stek kycklingbröstfiléer på båda sidor, på med lite salt och peppar. Stek färdigt i ugn ca 15-20 minuter. Låt svalna. Några timmar innan servering görs en marinad på strimlade soltorkade tomater, olivolja, pressad vitlök och salt och peppar. Skiva kycklingen och lägg upp på fat. Häll på marinaden, och blanda tillsammans med svarta oliver och rivna basilikablad. Otroligt enkelt men gott!

Bönsallad 
Blanda olika sorters bönor (jag tog Cannellinibönor, Borlottibönor och stora vita bönor). Finhacka en rödlök och blanda i. Gör sedan en dressing/marinad av olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, salt och peppar och häll på.

Prosciutto
Blandsallad med mangodressing
Vattenmelon & fetaost på cocktailpinnar
Mozzarella, basilika och körsbärstomat på cocktailpinnar
Brie & Cambozola, kex & vindruvor
Foccacia (jag bakade eget bröd, gott men det blev en aning torrt tyvärr)

Till efterrätt gjorde jag en gudomlig pannacotta, den blev verkligen hur bra som helst! Receptet hittade jag här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar