söndag 12 september 2010

Svamptoast & fiskpaket med gyllengul bulgur

Igår var jag ute i skogen för att plocka svamp, något jag längtat efter i flera veckor. Förra året hittade vi hur mycket som helst när vi var ute på härliga svamppromenader. Igår var det inte superfint väder, det t.o.m. småduggade när vi skulle bege oss ut - men jag var pepp ändå. Dessvärre så hade de varit inne och röjt i skogen med, vad det verkar, stora traktorer - och inget var sig likt. Trots det spenderade vi några timmar i skogen, dessvärre hittade vi inte så mycket. Antingen är det inget svampår i år, eller så har de inte kommit ännu. Litegrann hittade vi i alla fall (kantarell, trattkantarell, blek taggsvamp) och det räckte till varsin svamptoast till förrätt idag - mycket gott!


Till huvudrätt gjorde vi en variant på Jamie Oliver's fiskpaket, ett recept som fanns i dagens DN. Söndag. Jag hade redan tagit ut torsk ur frysen, så den använde vi istället för färsk. Hade inte heller någon salladslök, så jag tog strimlad purjolök istället. Fiskpaketen serverade jag med bulgur (fint gul av gurkmeja). Enkel rätt och gott - men nästa gång hade jag nog tagit i en skvätt vitt vin i varje paket och ev. kryddat lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar