lördag 18 september 2010

Sweet chili lax med mangoröra

Ikväll lagade vi en av min och Philips favoriträtter, inspirerad av ett recept av Leila Lindholm. Den är så enkel att tillaga, men otroligt god! En färsk bit lax läggs i marinad en stund för att sedan tillagas i ugn. Marinaden består av sweet chili sås, japansk soja, olivolja och riven ingefära. Till det görs en god sallad där man egentligen kan variera ingredienserna lite. Vi brukar blanda avocado, strimlad salladslök, fetaost, gurka och mango (färsk mango är såklart bra, men för enkelhetens skull brukar jag köpa ICAs frysta mango som funkar perfekt till denna rätt). Egentligen behövs inget mer, men rätten kan såklart serveras med t.ex. bulgur för att bli lite matigare.

Imorse bakade jag scones (nytt knep för att få upp trött pojkvän i rimlig tid på morgonen...). Avnjöt dem tillsammans med en kopp rykande hett te och en DN. full av analyser inför det stundande valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar