fredag 10 september 2010

Biff med klyftpotatismix, gratinerad portabello & rödvinssås

Fredagsmiddag! Ikväll inspirerades jag till viss del av ett recept ur en av Allt om Mat:s fredagsgourmet böcker. Men till "förrätt" gjorde jag en enkel gourmetsmörgås som Philip brukar göra. Köpte ett gott medelhavsbröd med soltorkade tomater och oliv i. På det hade jag egengjort vitlökssmör, och sedan skivor av bresaola. In i ugn en stund och få färg, och sedan på med lite pesto innan servering. Hur gott som helst!

Huvudrätten bestod av ett antal delar. Först klyftpotatis och rödlök i olivolja och havssalt in i ugn (ca 45minuter), med smulor av ädelost på innan servering. Till det gratinerad portabellosvamp, där jag helt enkelt gjorde eget vitlökssmör med lite citronsalt som jag smetade på, snabbt men otroligt gott tillbehör! Ryggbiff snabbstekt på båda sidor och sedan in i ugn några minuter innan servering gav ett mört och perfekt lagom rosa kött. Pricket över i:t var en enkel rödvinssås gjord från scratch (rödlök som senare silades bort, rödvin, vinäger, vatten, grovmalen peppar, Maizena).


Middagen blev väldigt god, och till det drack vi ett portugisiskt rödvin som vi fick i inflyttningspresent tidigare i år. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar