söndag 12 december 2010

Äppelbröd

Ytterligare en variant av "bröd som är enkelt att baka". Ett gott bröd med fin färg och bra konsistens. Nästa gång jag bakar det kommer jag nog tillsätta lite mer kryddor, det saknades något i smaken tyvärr. Kanske lite brödkryddor bara så tror jag det skulle lyfta lite.

I en bunke rörde jag ihop 2 dl havregryn, 2,5 dl dinkelsikt, 2,5 dl dinkelmjöl fullkorn, 0,5 dl linfrön, 0,5 dl solroskärnor, 0,75 tsk salt och 2 tsk bikarbonat. I en annan blandade jag samman 4,5 dl naturell mild ekologisk yoghurt, 1 msk honung och 1 grovrivet äpple. Sedan hällde jag på yoghurtblandningen och blandade med mjölblandningen. Hällde sedan smeten i en smord och bröad form och strödde på lite blandade frön och nötter (solrosfrön, pumpakärnor, pinjenötter etc.), och gräddade nederst i ugnen 80 minuter (175 grader).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar