fredag 18 februari 2011
Kolja i apelsinsås med ugnsrostade tillbehör
Fanns färsk kolja i affären idag, så det blev det till kvällens rätt. Matig fisk, blev väldigt gott! Har tidigare lagat med torsk och det går lika bra. Började med att gnida in fisken i lite salt. Blandade sedan mandelpotatis, "rödlöksklyftor" och morötter på en ugnsplåt och strilar över olivolja och salt. In i ugn ca 10 minuter. Sedan lade jag på fisken på samma plåt och lät stå i ugn ungefär 20-25 minuter till. Under tiden som det stod inne i ugnen blandade jag till apelsinsåsen som består av rivet apelsinskal, apelsinsaft, olivolja, en skvätt citronsaft, dijonsenap och hackad gräslök. Såsen hällde jag sedan över både fisk och ugnsrostade grönsaker. Enkelt men väldigt gott!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar