måndag 2 maj 2011

Blomkål- och broccoligratäng med köttfärsbiffar

Ny middagsrätt till samlingen, inspirationen kanske börjar komma tillbaka..!

Ikväll lagade vi en enkel men väldigt god blomkål- och broccoligratäng. Delade färsk blomkål och broccoli i buketter, och kokade i saltat vatten ca 5 minuter. Fördelade sedan i smord ugnsform, och hällde över sås bestående av matlagningsgrädde, 1 pressad vitlöksklyfta och salt. Till sist lite riven ost på, och så in i ugnen (225 grader) i ca 10 minuter tills ytan fått färg.

Till detta åt vi köttfärsbiffar av enkelt slag. Köttfärs, 1 riven lök, 1 pressad vitlöksklyfta, liten näve havregryn, lite potatismjöl, ett ägg, salt och peppar - blanda blanda. Stek.

Till sist, en blandsallad samt lite rårörda lingon som pricken över i. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar